Butter mag naar EK veldlopen

Michel Butter is toch opgenomen in de Nederlandse atletiekploeg voor de Europese kampioenschappen veldlopen, op zondag 11 december op Sardinië. De specialist op de marathon eindigde afgelopen zondag pas als dertiende in de Warandeloop in Tilburg, de cross die als selectiemoment diende. De Atletiekunie was coulant voor de atleet, de tijdens de race een van zijn spikes verloor en daardoor achterop raakte.

Butter vormt een ploeg met Jesper van der Wielen, Ronald Schröer, Roy Hoornweg en Jurjen Polderman. Van der Wielen was de beste Nederlander in de Warandeloop op de zesde plaats.

Bij de vrouwen doet alleen Elizeba Cherono mee aan de EK veldlopen. De Nederlandse atlete van Keniaanse afkomst werd in Tilburg derde. Sifan Hassan, die vorig jaar in het Franse Hyères Europees kampioene werd, zal haar titel niet verdedigen. De specialiste op de 1500 meter loopt deze winter geen crosses. Ook Maureen Koster, vorig jaar nog negende, ontbreekt. De Boskoopse is uit vorm en stapte zondag uit in Tilburg.

Khalid Coukoud, meervoudig Nederlands crosskampioen, reist evenmin af naar Chia op het Italiaanse eiland Sardinië, ook al liep hij redelijk goed in Tilburg (tiende). De Haagse langeafstandloper richt zich op een voorjaarsmarathon. Hij overweegt te starten in Londen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.