Canales weer geveld door zware knieblessure

De Spaanse middenvelder Sergio Canales staat opnieuw voor lange tijd buitenspel. De spelmaker van Real Sociedad liep woensdag een zware knieblessure op tijdens de verloren uitwedstrijd tegen zijn oude club Real Madrid (3-1). Canales moest op slag van rust van het veld, toen hij in een sprint ineens door zijn linkerknie leek te zakken.

De eerste diagnose van de medische staf luidt dat Canales de voorste kruisband heeft gescheurd. Aanvullend onderzoek moet dat nog wel bevestigen. De 24-jarige middenvelder liep eerder in dienst van Valencia al twee keer een zware knieblessure op. De voormalige Spaanse jeugdinternational stond tussen 2010 en 2012 onder contract bij Real Madrid, maar daar bleef zijn echte doorbraak uit. Canales speelt sinds begin 2014 bij Real Sociedad.

De Baskische ploeg raakte woensdag in Madrid ook Imanol Agirretxe kwijt. De topschutter van Sociedad, al goed voor twaalf doelpunten in de Primera División, liep vroeg in de wedstrijd een enkelblessure op en moest het veld verlaten. Alleen de supersterren Neymar, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi scoorden dit seizoen vaker dan Agirretxe.

De ploeg van trainer Eusebio moet na het verlies tegen Real Madrid steeds nadrukkelijker naar beneden gaan kijken. Real Sociedad staat slechts twee punten boven de degradatiestreep.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.