Cas Peters goud waard voor FC Emmen

Het was een armoedige voorstelling die FC Emmen zondagmiddag op de kunstgrasmat legde, maar de punten tellen er niet minder om voor de Drenten. Met een 2-1 zege op FC Dordrecht klom de ploeg van trainer Dick Lukkien van de tiende naar de gedeeld vijfde plaats in de Eerste Divisie.

Het was Cas Peters die goud waard was voor FC Emmen, dat voor 3644 toeschouwers bepaald niet aan klantenbinding deed op de Meerdijk. Daarvoor was het te teleurstellend wat beide ploegen lieten zien. FC Dordrecht kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. FC Emmen had de verdediging niet goed op orde had bij een vrije trap van Dordtenaar Rick van Haaren. Het was de Franse spits Joel Thomas die profiteerde.De tweede helft verliep bijna even teleurstellend als de eerste op twee bevliegingen van Peters na. De altijd doelgerichte goalgetter uit Losser was weer hersteld van een bovenbeenblessure. Met twee doelpunten bewees de Tukker zijn waarde. Eerst werkte hij in de 62ste minuut de bal binnen vanuit een hoekschop van invaller Youri Loen. Ruim een kwartier later zorgde Peters met de 2-1 alsnog voor feeststemming in de JENS Vesting.

Het matige voetbal ten spijt deed FC Emmen goede zaken met de overwinning. Met 21 punten uit twaalf wedstrijden hebben de Emmenaren slechts twee punten achterstand op de nummers twee van de Jupiler League, NAC Breda en MVV Maastricht. Volgende week wacht FC Oss

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.