Cavaliers hopen op Love in NBA-finale

De grote finale om het kampioenschap in de NBA zit vooralsnog vol tegenslagen voor Cleveland Cavaliers. De basketbalclub uit Ohio verloor de eerste twee confrontaties met titelverdediger Golden State Warriors in de best-of-sevenserie en is bovendien een belangrijke pion kwijtgeraakt. Kevin Love liep in de tweede wedstrijd een lichte hersenschudding op, waardoor het hoogst onzeker is of hij woensdag kan meedoen in de derde confrontatie met de Warriors.

Love kreeg bij een duel onder de basket de elleboog van tegenstander Harrison Barnes op zijn achterhoofd. De forward kon vanwege coördinatieproblemen niet verder spelen. Love kreeg wel toestemming om vanuit Californië met de ploeg mee terug te vliegen naar Cleveland. Het is echter zeer de vraag of de belangrijkste kompaan van superster LeBron James woensdag in actie kan komen voor de Cavaliers.

Vorig jaar was Love vanwege een schouderblessure veroordeeld tot toekijken bij de NBA-finale, die toen door de Warriors met 4-2 werd gewonnen van de 'Cavs'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.