'Chapecoense volgend seizoen in competitie'

Chapecoense wil volgend seizoen gewoon uitkomen in de hoogste klasse van het Braziliaanse voetbal. ,,We gaan de club herstructureren, nieuwe spelers aantrekken, er is heel wat werk te doen, maar onze intentie is om gewoon aan de competitie deel te nemen'', zei vicevoorzitter Ivan Tozzo van de Braziliaanse club, waarvan slechts drie spelers de vliegramp in Colombia overleefden, op de website Globoesporte.

BIj de crash kwamen 71 van de 77 inzittenden om het leven. Spelers en begeleiders van Chapecoense waren op weg naar Medellin waar Atletico Nacional de tegenstander was in het eerste van twee finaleduels om de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League. Reservedoelman Jackson Follmann herstelt in het ziekenhuis van een beenamputatie, terwijl de verdediger Helio Neto op de intensive care ligt met diverse breuken en diens collega Alan Ruschel een rugoperatie onderging.

Bij een nieuwe start krijgt de kleine club uit Chapeco hulp aangeboden van andere teams uit de hoogste klasse van het Braziliaanse voetbal. Een aantal topclubs kondigde dinsdag al aan te willen helpen, bijvoorbeeld door het afstaan van spelers, en deed een voorstel dat Chapecoense de komende drie seizoenen niet kan degraderen.

Clubs toonden op allerlei manieren hun solidariteit met de getroffen club, die groen als clubkleur heeft. Zelfs Corinthians, dat ooit overwoog het gras te verven omdat aartsrivaal Palmeiras in groene shirts speelt, had de website in de gehate kleur opgemaakt. Atletico Paranaense overwon de aversie tegen de getroffen rivaal door het stadion met groene lampen te verlichten. Zoals ook het grote Christusbeeld in Rio de Janeiro en het presidentieel paleis in hoofdstad Brasilia groen waren uitgelicht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.