Chehoudi en Dijkhuizen winnen sterk bezet REO-toernooi in Roden

Diana Chehoudi, winnares REO. Foto: DvhN

Diana Chehoudi en Marc Dijkhuizen zijn de winnaars geworden van het sterk bezette toernooi van tennisclub REO in Roden.

De Haagse Chehoudi, de nummer 25 van Nederland die als tweede was geplaatst, won in de finale vrij eenvoudig van de 15-jarige Anouk Koevermans (6-0, 6-3).

De talentvolle dochter van voormalig Davis Cup-held Mark Koevermans had in de halve finale nog verrassend afgerekend met de Emmense Annelou Nab, die als topfavoriet was ingeschaald door de organisatie. Ook een andere noordelijke troef haalde de finale net niet. Jasmijn Gimbrere, die als tennisster opgroeide bij REO, struikelde in de halve eindstrijd over de latere winnares Chehoudi.

Mannen

Bij de mannen kwamen Groningse en Drentse tennissers niet verder dan de kwartfinale. Stijn Slump uit Havelte, die een ronde eerder nog Tim van Terheijden had verrast, kwam daarin net tekort tegen Dax Donders.

De Noord-Hollander won met 5-7, 6-3, 6-4.  Maar Donders haalde de finale niet, omdat latere winnaar Dijkhuizen hem de weg versperde. In de andere halve eindstrijd won Alban Meuffels verrassend van de als eerste geplaatste Jasper Smit, voormalig kampioen van Nederland.

In de finale was Noord-Hollander Dijkhuizen te sterk voor de Gelderlander Meuffels: 6-3, 6-3.Wel noordelijk succes in het dubbelspel bij de vrouwen. Gimbrere won daarin samen met haar Brabantse partner van een andere noorderling, Fleur Eggink uit Peize, die speelde met Bo Luttikhuis: 6-3, 6-3.

menu