Chelsea bevestigt vertrek trainer Conte

De Engelse voetbalclub Chelsea en trainer Antonio Conte gaan uit elkaar. Dat bevestigde de Londense club vrijdag na eerdere berichten in Britse en Italiaanse media. ,,We wensen Antonio veel succes bij zijn toekomstige werkzaamheden", meldt Chelsea in een verklaring op haar website.

Voordat de club het ontslag van Conte officieel maakte, dankten Chelsea-spelers Conte al voor zijn bewezen diensten. ,,Veel succes in de toekomst", meldde middenvelder Cesc Fabregas bijvoorbeeld via zijn sociale mediakanalen.

De Italiaanse oefenmeester werkte sinds 2016 bij de Londense topclub en leidde Chelsea in zijn eerste seizoen direct naar de titel. Het team van Conte won dertien competitiewedstrijden op rij in de Premier League, hetgeen een clubrecord betekende.

Historie

Afgelopen seizoen eindigde Chelsea als vijfde, waardoor het kwalificatie voor de Champions League misliep. Conte wist met zijn ploeg nog wel de FA Cup te winnen. De achtste in de historie van Chelsea.

De 48-jarige Conte was eerder bondscoach van Italië en trainer bij Juventus.

Landgenoot Maurizio Sarri is zijn beoogde opvolger bij Chelsea. Sarri was afgelopen seizoen trainer van Napoli maar werd door de club uit Napels weggestuurd. De 59-jarige Sarri leidde Napoli de afgelopen drie seizoenen naar twee tweede en een derde plaats in de Serie A. Napoli is nog met Sarri aan het onderhandelen over de afhandeling van zijn doorlopende contract. ,,Sarri is dicht bij overeenstemming met Chelsea", onthulde de voorzitter van Napoli Aurelio De Laurentiis eerder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.