Cleveland Cavaliers schiet met scherp

Cleveland Cavaliers heeft ook de tweede confrontatie met Detroit Pistons in de play-offs van de NBA gewonnen (107-90). De basketbalploeg van superster LeBron James schoot woensdagavond in de eigen Quicken Loans Arena vooral van afstand met scherp. Liefst twintig driepunters lieten de Cavaliers aantekenen, een evenaring van het record in de play-offs.

De basketballers van de thuisclub legden 38 keer aan van buiten de driepuntlijn, twintig keer vloog de bal door het netje. Met zeven driepunters was J.R. Smith de scherpschutter. ,,Als ik ruimte heb, schiet ik. Zo simpel is het'', zei Smith, die daarmee uitkwam op 21 punten. James was topschutter bij de thuisploeg met 27 punten. Vrijdag treffen de Cavaliers en de Pistons elkaar voor de derde keer in de best-of-sevenserie, dan in Detroit.

Miami Heat en Los Angeles Clippers verdubbelden ook hun voorsprong in de play-offs, tegen respectievelijk Charlotte Hornets en Portland Trail Blazers. De ploeg uit Miami won het tweede duel met 115-103, mede dankzij 28 punten van Dwyane Wade. Ploeggenoot Hassan Whiteside maakte indruk met een score van 100 procent: acht schoten, acht keer raak. Met ook nog een benutte vrije worp erbij kwam Whiteside uit op 17 punten.

De Clippers versloegen de Trail Blazers in LA met 102-81. Het verschil werd gemaakt in het vierde kwart, waarin de thuisclub liefst 35 punten liet aantekenen. Chris Paul maakte 25 punten, DeAndre Jordan viel op met 18 rebounds.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.