Cleveland brengt spanning terug in finale NBA

De Cleveland Cavaliers hebben de derde wedstrijd in de finalereeks om het kampioenschap van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA woensdag gewonnen. Cleveland versloeg tegenstander Golden State Warriors, uit Oakland, in eigen huis met 120-90. Daarmee is de spanning terug. Cleveland verkleinde de achterstand in de best-of sevenserie tot 2-1.

De Warriors wonnen de eerste twee wedstrijden met overtuigende cijfers: 104-89 en 110-77. Bij de eerste ontmoeting in Cleveland waren de rollen volledig omgedraaid. Sterspeler LeBron James van de Cavaliers, die het duel vooraf al aankondigde als ,,do-or-die'', maakte de meeste punten: 32. Kyrie Irving volgde zijn ploeggenoot met 30 punten.

,,Als we op deze manier spelen, agressief en met overtuiging, zijn we heel moeilijk te verslaan'', zei Cleveland-trainer Tyronn Lue, die net als LeBron James het belang van een overwinning benadrukte. Het lukte een team in de finale van de NBA nog nooit om in een best-of sevenserie terug te komen van een achterstand van 3-0 in wedstrijden.

Vrijdag treffen de finalisten elkaar opnieuw. Ook die wedstrijd wordt in Cleveland gespeeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.