Cleveland halverwege de weg naar de finale

De basketballers van Cleveland Cavaliers hebben nog altijd geen wedstrijd verloren in de play-offs van de NBA. In de finale van de Eastern Conference kwam het team in eigen huis op een 2-0-voorsprong in de best-of-sevenserie tegen Toronto Raptors en dus lonkt de landelijke eindstrijd.

Voor eigen publiek waren de Cavaliers vooral in het tweede kwart een klasse beter dan de Canadese bezoekers. LeBron James was de grote uitblinker met een zogenoemde 'triple double', wat inhoudt dat hij statistisch gezien onnavolgbaar was. Hij noteerde dubbele cijfers op het gebied van punten (23), assists (11) en rebounds (11).

Het heeft er zo alle schijn van dat Cleveland voor het tweede jaar op rij de NBA-finale gaat halen. Vorig jaar was Golden State Warriors daarin met 4-2 te sterk. Dit jaar lijkt wraak een reële optie voor de Cavaliers, die op het juiste moment in vorm zijn. ,,De spelers houden zich aan het plan en spelen gewoon heel goed. We proberen blessures te voorkomen, dat is het voornaamste nu'', aldus coach Tyronn Lue.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.