Cleveland wint, James verwondt vrouw

De basketballers van Cleveland wonnen donderdag een spectaculair duel in de NBA, maar vedette LeBron James stapte desondanks met een schuldgevoel van het veld. In een uiterste, succesvolle poging om de wedstrijd tegen Oklahoma City Thunder te winnen dook James het publiek in en verwondde een toeschouwer.

Om het verhaal nog erger te maken; de toeschouwer was de vrouw van stergolfer Jason Day. Ellie Day kreeg de 113 kilo zware basketballer in volle vaart over zich heen, toen die een weggesprongen bal probeerde te vangen. Day viel achterover van haar stoel met de sterspeler bovenop zich en werd uiteindelijk op een brancard afgevoerd met een nekkraag om.

,,Ellie, ik hoop dat het goed met je gaat. Sorry! Hopelijk komen jullie nog eens naar een wedstrijd. Liefst, LJ'', twitterde de schuldbewuste James na de met 104-100 gewonnen wedstrijd. Hij kreeg later te horen dat het goed ging met Ellie Day.

Spektakel

De wedstrijd tussen de nummers één uit hun respectievelijke divisies had ook zonder de wilde duik van James een spektakelstuk geweest. Oklahoma pakte een kleine voorsprong in de eerste drie kwarten, maar in de slotfase gaven 'The Cavs' alles en pakten ze alsnog de zege.

Topploeg Toronto Raptors leed een duidelijke nederlaag in eigen huis tegen Charlotte Hornets (109-99). Daar was wel een overtime voor nodig, aangezien de stand na vier kwarten 90-90 bedroeg. LA Lakers zetten hun slechte reeks voort tegen Houston Rockets (107-87).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.