Club Brugge in blessuretijd naast Standard

Club Brugge in blessuretijd naast Standard ANP

Een laat doelpunt van invaller Edmilson Junior leek Standard Luik zondag aan de zege te helpen bij Club Brugge. Vier minuten in blessuretijd maakte Björn Engels alsnog gelijk (2-2) en voorkwam daarmee dat de titelverdediger al zijn derde competitienederlaag leed.

Brugge was ondanks een overwicht gaan rusten met een 1-0-achterstand. Birama Touré had de gasten uit Luik in de 14e minuut op voorsprong gezet. Op aangeven van Ruud Vormer maakte de Braziliaan Felipe Gedoz in de 52e minuut gelijk. Invaller Edmilson Junior dacht het duel vijf minuten voor tijd in het voordeel van Standard te beslissen, maar diep in blessuretijd maakte Engels op aangeven van de kort daarvoor ingevallen Anthony Limbombe (ex-NEC) gelijk. Bij Club Brugge maakte de van Ajax overgekomen Ricardo van Rhijn zijn debuut. Behalve Vormer trof hij daarbij ook landgenoot Stefano Denswil.

Anderlecht verzuimde zondag de koppositie, in ieder geval tijdelijk, over te nemen van Charleroi. De ploeg uit Brussel leidde met 2-1 tegen AA Gent, maar de kampioen van 2015 maakte in blessuretijd nog gelijk. Youri Tielemans had Anderlecht in de negentiende minuut uit een strafschop op voorsprong gezet, maar twee minuten later stond het alweer gelijk via Moses Simone. Nadat Lukasz Teodorczyk de thuisclub kort na rust weer op voorsprong had gezet, redde invaller en oud-FC Utrechtspeler Nana Asare een punt voor Gent.

Anderlecht moet op de ranglijst behalve Charleroi ook Zulte Waregem, Racing Genk en Oostende voor zich dulden. Waregem had zondagavond in de uitwedstrijd tegen Genk de koppositie kunnen overnemen maar faalde. De thuisclub won met 1-0 en heeft nu ook 10 punten. Alejandro Pozuelo scoorde in de slotfase. 'Good old' Thomas Buffel (35), ooit Feyenoord en Excelsior, deed het voorbereidende werk. Bij Genk maakten doelman Marco Bizot en Sandy Walsh de 90 minuten vol.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport