Clubs willen weer met fans naar klassieker

Clubs willen weer met fans naar klassieker ANP

Ajax en Feyenoord hebben de intentie om vanaf volgend seizoen weer supporters mee te nemen als ze bij elkaar op bezoek gaan. Dat heeft Rutger Arisz, operationeel directeur van de Amsterdamse club, tijdens een bijeenkomst met fans van zijn vereniging verteld.

Ajax en Feyenoord voetballen de klassieker sinds 2009 zonder supporters van de uitspelende club. Die maatregel werd genomen na hevige onregeldheden rond verschillende afleveringen van de klassieker. Ajax besloot die periode te verlengen toen aanhangers van de club drie jaar geleden tijdens de verloren bekerfinale tegen PEC Zwolle (1-5) grote vernielingen aanbrachten in De Kuip.

Uiteindelijk zullen de burgemeesters van beide steden hun goedkeuring moeten geven aan het voornemen van de clubs. Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar op 22 oktober in De Kuip, nog zonder supporters van de club uit Amsterdam.

Ajax en ADO Den Haag spelen hun onderlinge wedstrijden ook al jaren zonder fans van de bezoekende club. Die maatregel is genomen nadat fans van Ajax in 2006 met veel geweld het supportershonk van ADO binnenvielen. Als het aan Ajax ligt, dan wordt die maatregel snel opgeheven. ADO Den Haag houdt dat echter voorlopig tegen.

menu