Coach Boca Juniors: geweld overschaduwt alles

Volgens Boca Juniors-coach Guillermo Barros Schelotto is de finale tegen River Plate om het clubkampioenschap van Zuid-Amerika door al het geweld al min of meer verpest. ,,Dit overschaduwt alles'', zei hij in een vooruitblik op de ontmoeting, waarvoor inmiddels is uitgeweken naar de Spaanse hoofdstad Madrid.

Spelers van Boca raakten gewond toen hun spelersbus werd aangevallen door aanhangers van River Plate. De wedstrijd werd vervolgens afgelast en naar een ander continent verplaatst. De eerste ontmoeting, thuis bij Boca, was gelijk geëindigd (2-2).

,,De schade voor het Argentijnse en Zuid-Amerikaanse voetbal is ongekend groot'', aldus Barros Schelotto. ,,Eigenlijk zouden we nu moeten praten over de prestaties van de beide finalisten. Dat is echter niet het geval. Het gaat alleen maar over geweld. Helaas heeft niemand iets geleerd van het verleden, waarin vergelijkbare dingen zijn gebeurd.''

Veiligheidsoperatie

De Spaanse autoriteiten zetten zondag ongeveer 4000 personen in om ongeregeldheden te voorkomen. Het gaat daarbij om politie-agenten en private beveiligingsbureau's. Het is daarmee de omvangrijkste veiligheidsoperatie rond een voetbalwedstrijd in Madrid ooit. De verwachting is dat tussen de 400 en 500 potentiële hooligans uit Argentinië overkomen.

De clubs hebben ieder 25.000 kaarten gekregen. In beide gevallen gaan er ongeveer 5000 naar fans die vanuit Argentinië de oversteek maken. De rest is bedoeld voor Europese fans.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.