Coach Ivan Rudez haalt met Juwann James nog een oude bekende binnen bij Donar

Coach Ivan Rudez van Donar. Foto: archief DVHN / Helge Prang

De nieuwe coach van Donar, Ivan Rudez, haalt nog een oude bekende bij zijn selectie voor komend seizoen. De Groninger basketbalclub presenteert donderdagmiddag Juwann James als laatste aanwinst.

De 33-jarige Amerikaan is een powerforward die bijna zijn gehele loopbaan in Zwitserland heeft gespeeld. Rudez, die binnenkort onder andere ook zijn jongere broer Damjan verwelkomt op de eerste training, kent James van zijn tijd bij de Lions in Genève. James speelde de afgelopen jaren verder voor Union Neuchatel en Lugano Tigers. Afgelopen jaar kwam hij uit voor Fribourg Olimpic. Dat haalde twee seizoenen geleden ten koste van Donar de Champions League.

Cach Rudez is in zijn nopjes met de komst van James. ,,Hij is voor Donar een goede en stevige aanwinst qua fysiek en mentaliteit. Zijn karakter, inzet en zijn verdedigende kwaliteiten op verschillende posities zijn mij bekend, nadat we eerder samen hebben gewerkt in Zwitserland.’’

Selectie compleet

Met de komt van James heeft Donar de selectie voor komend seizoen compleet. Het team bestaat uit Thomas Koenis, Leon Williams, DaVonté Lacy, Jarred Ogungbemi-Jackson, Kjeld Zuidema, Nesta Agasi, Will Moreton, Sheyi Adetunji, Damjan Rudež, Willem Brandwijk, Justin Watts en James. Daarmee krijgt Donar een op enkele namen na een volledig ander gezicht dan voorgaand seizoen, toen coach Erik Braal de scepter nog zwaaide.

De eerste training van Donar staat gepland voor begin augustus. Halverwege september begint het seizoen voor de Groningse basketballers met de eerste kwalificatieronde voor de Champions League. Het Oekraiense Dnipro is de eerste tegenstander waarmee in een tweeluik afgerekend moet worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport