Commercieel directeur Robbert Klaver vertrekt per direct bij FC Groningen

Robbert Klaver. Foto: archief DvhN

Commercieel directeur Robbert Klaver neemt per direct afscheid bij FC Groningen. De Drent vertrekt in onderling overleg vanwege een verschil van inzicht over de te varen koers op commercieel gebied, meldt de club.

Twee weken geleden werd al bekend dat Klaver thuis zat vanwege een verschil van inzicht met algemeen directeur Wouter Gudde en technisch directeur Mark-Jan Fledderus. De kans leek toen al klein dat hij als exponent van het oude beleid van Hans Nijland nog terug zou keren.

Niet op één lijn over stevige uitdaging

Gudde stelt op de clubsite dat het beter is dat Klaver en de club uit elkaar gaan. ,,We zijn met elkaar in gesprek geweest over de toekomst van het commerciële beleid van de club, want iedereen weet dat wij op dat vlak een stevige uitdaging hebben."

,,Over de manier waarop we die uitdaging willen aangaan, kwamen we niet op één lijn. De uiteindelijke conclusie is dat het voor beide partijen beter was dat onze wegen zich zouden scheiden", aldus Gudde.

De algemeen directeur liet weten dat de club na het vertrek van Klaver gaat 'kijken naar de invulling van de organisatie'. ,,We verwachten op korte termijn meer duidelijkheid te kunnen geven."

Sinds 2008 in dienst

Klaver trad in 2008 in dienst bij FC Groningen als commercieel manager. Hij werd in 2012 aangesteld als commercieel directeur.

menu