Compleet peloton opgestapt voor tweede rit

De 198 deelnemers aan de Tour de France zijn zondag rond 13 uur begonnen aan de tweede etappe. De rit voert vanuit het regenachtige Saint-Lô naar Cherbourg-en-Cotentin, waar de finish ligt op de Côte de la Glacerie. Op het korte klimmetje kunnen de renners met een sterke demarrage in de benen hun slag slaan.

Alle renners zijn weer op de fiets gestapt, ook Alberto Contador. De Spaanse Tourfavoriet ging zaterdag in de eerste etappe hard onderuit en heeft veel last van zijn schouder. Ook in de massasprint smakten veel renners tegen het asfalt, maar dat heeft vooralsnog geen uitvallers geëist.

Mark Cavendish rijdt voor het eerst in zijn carrière in het geel, nadat hij zaterdag op Utah Beach voor de 27e keer een Touretappe op zijn naam had geschreven. Het groen zit om de schouders van de Duitser Marcel Kittel, diens landgenoot Paul Voss draagt de bolletjestrui. In het eerste deel van de etappe liggen drie bergjes van de vierde categorie. De Côte de la Glacerie, het slotstuk van de etappe, is ingeschaald als een col van de derde categorie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.