Conceptprogramma Eredivisie bekend: mogelijke Groningen-rentree Arjen Robben tegen oude werkgever PSV

Arjen Robben. ANP

De KNVB heeft woensdagochtend haar conceptprogramma voor het aankomende voetbalseizoen in de Eredivisie bekendgemaakt. FC Emmen speelt op 13 september in de eerste speelronde thuis tegen VVV-Venlo, FC Groningen ontvangt op diezelfde datum PSV. Zodoende kan Arjen Robben zijn rentree maken tegen de Eindhovense club, waar hij tussen 2002 en 2004 voor uit kwam.

In het conceptprogramma zijn alle derby’s zoveel mogelijk in de tweede seizoenshelft gepland, in de hoop dat tegen die tijd weer meer mensen naar het stadion mogen komen. Zo speelt FC Groningen pas in de 23ste speelronde, ergens halverwege februari, voor het eerst een wedstrijd tegen sc Heerenveen. In speelronde 29, die begin april moet plaatsvinden, komen de Friezen naar Groningen.

Coronamaatregelen

De KNVB wil er alles aan doen om de competitie komend seizoen uit te spelen. Daarvoor neemt de bond de nodige maatregelen. Zo worden spelers, staf en scheidsrechters voortdurend getest op corona, kan waar nodig geschakeld worden naar volle of juist lege stadions en hebben alle clubs toegezegd hun stadion ter beschikking te stellen, mocht er in een bepaalde regio sprake zijn van een lockdown. Verder worden wedstrijden in principe niet uitgesteld.

De strijd om de Johan Cruyff-schaal komt dit seizoen te vervallen. Ook worden play-offwedstrijden aan het eind van het seizoen afgewerkt over één duel. De speeldata vanaf speelronde 22 worden eind december bekendgemaakt.

Zaterdag 16:30

Op verzoek van FOX Sports en de Eredivisie en in overleg met alle clubs is een nieuwe speeltijd aan het programma toegevoegd: zaterdag 16.30 uur. Alle clubs hebben komend seizoen één thuiswedstrijd op dat tijdstip. Voor FC Emmen is dat de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 16 januari, voor FC Groningen is nog geen duel met die aanvangstijd bekend.


menu