Contador onderuit in eerste etappe Tour

De Spaanse wielrenner Alberto Contador heeft in de eerste etappe van de Tour de France een flinke schuiver gemaakt. De kopman van de Tinkoff-ploeg, tweevoudig winnaar van de Franse wielerkoers, schoof op zo'n 80 kilometer van de finish in een Frans dorpje onderuit. Contador behoort tot de topfavorieten voor de eindzege.

De 33-jarige coureur ging voorin het peloton op volle snelheid bij een vluchtheuvel onderuit en nam een paar andere renners mee in zijn val. Contador kon weer op de fiets stappen, met een flink beschadigd tenue. Zijn rechterschouder ligt helemaal open. De Spanjaard werd door vijf ploeggenoten opgewacht en teruggereden naar het peloton.

Contador liet zich behandelen door de medische volgauto. Veel aandacht ging daarbij uit naar zijn gehavende schouder, die met verband werd ingepakt door de dokter. 'El Pistolero' won in de aanloop naar de Tour de Ronde van Baskenland en eindigde op het podium in Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië. Contador wordt samen met Nairo Quintana gezien als de grootste uitdagers van Chris Froome, de Brit die de Tour vorig jaar won. Tijdens de vorige editie moest de Spanjaard genoegen nemen met de vijfde plaats, nadat hij een paar weken eerder de Giro had gewonnen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.