Contador staat kopmanschap Tinkoff af

Alberto Contador is niet langer de enige kopman van Tinkoff in de Tour de France. De 33-jarige Spanjaard verloor zaterdag in de zware bergetappe door de Pyreneeën opnieuw tijd en staat in het klassement al 3 minuten en 12 seconden achter op geletruidrager Chris Froome. Roman Kreuziger, zijn Tsjechische teamgenoot bij Tinkoff die er aanzienlijk beter voorstaat, krijgt daarom groen licht om voor zijn eigen kansen te rijden.

,,Mijn lichaam reageert niet zoals ik zou willen en daar krijg ik nu de rekening voor gepresenteerd'', zei Contador aan de finish in Bagnères-de-Luchon, waar hij op achterstand arriveerde. De tweevoudig Tourwinnaar, die volgens geruchten na dit seizoen overstapt naar Trek-Segafredo, kwam tijdens de eerste twee etappes in de Tour ten val. ,,Ik heb een paar zware dag achter de rug. Maar in het wielrennen moet je geduld hebben en afwachten. Omdat mijn herstel langzaam verloopt, mag Roman doen wat hij wil.''

Kreuziger staat twaalfde in het klassement, op 34 seconden van Froome. De Poolse klimmer Rafal Majka krijgt bij Tinkoff de ruimte om voor de bolletjestrui te gaan. Makja veroverde zaterdag de leiding in het bergklassement.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.