Contador twijfelt over deelname Spelen

Alberto Contador weet nog niet of hij volgende maand meedoet aan de wegwedstrijd bij de Olympische Spelen. De Spaanse wielrenner moet vier weken herstellen van de verwondingen die hij opliep in de Tour de France.

Contador kwam al in de eerste rit ten val waarbij hij verwondingen aan schouder, elleboog en knie opliep. De tweevoudig Tourwinnaar en één van de favorieten voor de eindzege fietste de dagen daarna nog wel door, maar zondag ging het niet meer en staakte hij de strijd.

Contador heeft nu deelname aan de Ronde van Spanje als nieuw hoofddoel. Die wedstrijd begint zaterdag 20 augustus. De olympische wegwedstrijd in Rio is twee weken eerder, zaterdag 6 augustus.

Cyclingnews meldt dinsdag dat de overgang van Contador naar de Amerikaanse ploeg Trek-Segafredo nagenoeg rond is. De 33-jarige Contador zou, samen met ploegleider Steven de Jongh, voor twee jaar tekenen bij het team waar ook de Nederlander Bauke Mollema voor rijdt. Mollema verlengde maandag op de rustdag van de Tour zijn contract met twee jaar. Tinkoff, het huidige team van Contador, houdt na dit seizoen op als wielerploeg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.