Coronavirus roept vroegtijdig halt toe aan het seizoen van ijsspeedracer Jasper Iwema (maar: 'elk nadeel heb zijn voordeel')

Voor Jasper Iwema is het WK IJsspeedway voorbij. De 30-jarige Drent heeft te horen gekregen dat de resterende vier wedstrijden van het seizoen zijn geschrapt vanwege de coronaperikelen.

Dat betekent dat de geboren Hooghaler niet in actie zal komen op zijn ‘thuisbaan’ in Heerenveen. Ook de wedstrijden in Inzell en het EK in Polen vinden geen doorgang.

,,Het is nog steeds een beetje onwennig dat het seizoen op deze manier ten einde is gekomen’’, laat Iwema weten. ,,Inzell, het EK in Polen en natuurlijk Heerenveen waren belangrijke evenementen voor mij en mijn sponsoren.’’

Jasper Iwema, avonturier in de Siberische kou
Lees verder

Sponsoren en gasten

De Drent wilde op 3, 4 en 5 april in Heerenveen graag voor eigen publiek laten zien waartoe hij in staat is, maar het mag niet baten.

Iwema: ,,Het is erg zuur dat de evenementen niet doorgaan, waar ik mijn sponsoren en gasten kan ontvangen. Ook omdat ik in Togliatti en Shadrinsk verre van fit was.’’

Elk nadeel heb zijn voordeel

Voor Iwema begon het seizoen afgelopen januari hoopgevend, met een derde plaats tijdens het WK in Zweden. Ook daarna, tijdens de eerste twee finaledagen in Kazachstan, deed de 30-jarige Drent mee voor een halve finaleplaats.

Een paar valpartijen zorgden er echter voor dat hij verre van fit aan de volgende wedstrijden begon, waaronder in Rusland. Net nu Iwema weer klaar was op te laten zien wat hij waard is, gooit het coronavirus roet in het eten.

,,Het is een ingewikkelde situatie. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen op de wereld. Maar zoals Johan Cruijff altijd zei: ‘Elk nadeel heb zijn voordeel.’ Het voordeel is dat we ons nu al heel vroeg kunnen richten op het seizoen 2021!’’

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.