Coureur Russell krijgt na crash troostende woorden van Hamilton

Coureur Russell krijgt na crash troostende woorden van Hamilton ANP

Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton had troostende woorden voor coureur George Russell die in de Grote Prijs van Emilia Romagna achter de safetycar spinde en in de muur reed.

De 22-jarige Brit zonk neer in het gras en was ontroostbaar na zijn fout. Hij lag op dat moment door het eerder uitvallen van Max Verstappen op de tiende plek en had in de punten kunnen eindigen. "Ik zal deze dag nooit vergeten, deze fout", zei Russell op zijn Instagram. "Ik zal ervan leren en er sterker van worden. Mijn verontschuldigingen aan het hele team. Hier zijn geen excuses voor."

Hamilton probeerde zijn landgenoot te troosten. "George, je was alles aan het geven. Het is OK om fouten te maken en OK om de pijn te voelen. Ik heb er meer gemaakt dan ik me kan herinneren. Kop op en blijven doorgaan, op naar de volgende."

Ook de Franse Haas-coureur Romain Grosjean die ooit een reputatie had voor het maken van crashes, probeerde Russell gerust te stellen. "Man, ik ken dat gevoel. Het zal even duren voordat je het vergeet, maar je doet het super. Blijf alles geven."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport