Curry snel weer in actie voor Warriors

Golden State Warriors hoeft het niet lang te stellen zonder sterspeler Stephen Curry. De grote man bij de ploeg die dit seizoen record na record brak in de NBA, viel afgelopen zaterdag geblesseerd uit. Maar volgens de Amerikaanse sportzender ESPN bleek uit een MRI-scan dat er 'niets zorgelijks' aan de hand is met de enkel van de basketballer.

De topploeg uit Oakland verwacht zelfs dat Curry snel weer op het veld staat. Voor de wedstrijd van donderdag tegen de Houston Rockets staat nog een vraagteken achter zijn naam, en coach Steve Kerr vindt het ook niet echt nodig dat Curry speelt. ,,We kijken wel hoe hij zich de komende dagen houdt. En als het niet gaat, hebben we wat respijt dankzij de 2-0-voorsprong. We kunnen hem nog even op de bank laten.''

Houston bleek zaterdag en dinsdag in de play-offs geen partij voor Golden State, ook zonder Curry. De ploeg uit Oakland lijkt zich dan ook moeiteloos te gaan plaatsen voor de volgende ronde.

Dat geldt ook voor San Antonio Spurs en Atlanta Hawks. Die ploegen wonnen dinsdagavond (lokale tijd) met ruim verschil hun wedstrijden en staan nu 2-0 voor in de best-of-sevenserie. Atlanta Hawks won, na de 102-101-zege van zaterdag, ditmaal met 89-72 van Boston Celtics. De Spurs gaven Memphis Grizzlies opnieuw een oorwassing; het werd ditmaal 94-68. Afgelopen weekend was de eindstand 106-74.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.