Curry verslaat James in NBA

De strijd tussen de Cleveland Cavaliers en de Golden State Warriors gold vrijdagavond als een duel tussen twee basketbalvedettes. Stephen Curry van de Warriors won van LeBron James, de grote man uit Cleveland: 89-83.

Buiten een strijd tussen twee giganten uit de sport was het duel ook een herhaling van de NBA-finale van dit jaar. De Warriors wonnen die strijd in juni van dit jaar uiteindelijk met 4-2. Ook dit keer was de ploeg uit Oakland de beste. Met name in het eerste kwart walsten de dit seizoen nagenoeg ongeslagen Warriors over de Cavaliers heen. De thuisploeg liet daarna echter wat steken vallen, waardoor de Cavs nog wat terrein konden goedmaken.

Opvallend genoeg was Curry bij de Warriors niet de uitblinker met 19 punten en 7 assists. Draymond Green (22 punten en 7 assists) troefde hem af. James blonk met 25 punten en 2 assists wel uit.

Onderonsje

Later op vrijdag wonnen de LA Clippers een onderonsje in hun thuishaven. Ze versloegen stadsgenoot LA Lakers met 94-84. Opvallend genoeg namen de Clippers een enorme voorsprong op de rivaal uit Los Angeles, maar dreigde de ploeg die bijna weer weg te geven in een vreemd vierde kwart. Daarin scoorden de Lakers plots 27 punten, terwijl de Clippers er met slechts negen genoegen moesten nemen. Chris Paul was de grote man bij de Clippers met 23 punten en zes assists.

De Oklahoma Thunder kreeg klop van de Chicago Bulls (105-96). Voor koploper Oklahoma was dat geen probleem in hun divisie, waarin Utah Jazz liefst acht winstpartijen achter staat. Chicago kon de zege wel goed gebruiken in de jacht op Cleveland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.