DOS tuigt sterk mannenteam op

Handbalvereniging DOS uit Emmer-Compascuum maakt serieus werk van het optuigen van een sterk mannenteam.

Het bestuur besloot onlangs het vrouwenteam, dat de afgelopen jaren in de eredivisie uitkwam, terug te trekken. DOS gaat met de vrouwen vanaf komend seizoen vrijwillig een paar klassen lager in de hoofdklassse spelen.

Er werd toen ook bekend gemaakt dat DOS weer de beschikking krijgt over een mannenhandbalploeg. Dat team, dat in de hoofdklasse A gaat spelen, krijgt een sterke bezetting.

Voormalige Hurry Up-spelers

Mart Aalderink, Arnold Posthuma, Jeffrey Kiers en Robbin Kuhl, een kwartet voormalige spelers van Hurry-Up uit Zwartemeer, heeft zich voor het nieuw te vormen DOS-mannenteam aangemeld. Het zijn spelers met de nodige ervaring op eredivisieniveau.

Ze gaan samen met onder anderen Peter Wittink en een aantal in Emmer-Compascuum woonachtige handballers de kern vormen van de ploeg in oprichting. Deze ex-eredivisie en eerste divisiespelers waren eerder deels vanwege drukke maatschappelijke werkzaamheden of blessureleed gestopt, maar hebben veel zin om met DOS te gaan presteren.

Veertien mannen

De voorlopig veertien mannen tellende selectie bestaat gedeeltelijk uit plaatselijke handballers die een jaar geleden uitweken naar andere regionale verenigingen, toen het mannenteam bij DOS nog werd opgedoekt. Zo keren onder anderen Nick Berends, Kjeld Kaiser en Mike Dijkstra terug op het oude nest.

Het bestuur is nog op zoek naar een keeper en een trainer/coach voor het nieuwe team. ,,Maar we gaan ervan uit dat dat allemaal op tijd in orde komt’’, zegt voorzitter Homme Hof.

Hij spreekt de hoop uit dat de mannen volgend seizoen in de hoofdklasse A hoge ogen gaan gooien. Het is de bedoeling om hard te trainen en veel oefenwedstrijden in de voorbereiding te spelen.

Bovenberg blijft

Bij de vrouwen blijft sterspeelster Roxanne Bovenberg van Schüler Afbouwgroep DOS voor het team behouden. Dit ondanks het feit dat er volgend seizoen op een veel lager niveau gespeeld gaat worden.

Na het besluit om het voor gezien te houden in de eredivisie, zocht het overgrote deel van de selectiespeelsters onderdak bij (top)teams in binnen- en buitenland. De ervaren Bovenberg doet dat dus niet. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit ze door haar werk in Ter Apel aan de regio is gebonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.