Het kostte een stuk meer moeite dan in de thuiswedstrijd, maar ook de tweede ontmoeting met Dalto zette DOS’46 om in winst: 20-21.

Was DOS’46 in de eerste krachtmeting met de gepromoveerde ploeg uit Driebergen nog heer en meester (32-20), afgelopen zaterdag moest er tot de slotseconden gestreden worden om twee belangrijke punten in de strijd om de play-offs in de Korfbal League binnen te hengelen. ,,Ik ben blij met de overwinning, maar het was van onze kant geen goede wedstrijd”, oordeelde DOS’46-coach Edwin Bouman.

DOS’46 opende overtuigend (0-3), maar na 4-7 stokte het aanvallend bij de Nijeveense formatie, waar aanvoerder Max Malestein nog altijd ontbrak. Dalto profiteerde en kwam op 9-7. Een time-out van Bouman bij die stand pakte goed uit en DOS’46 ging naar 10-12. Toch kwam Dalto langszij voor de pauze 12-12.

Opvallend was dat DOS’46 weinig efficiënt was; er werd meer dan 70 keer geschoten, maar dat alles leverde slechts 12 treffers op. ,,Als je zo vaak schiet, moet je echt meer scoren”, was Bouman streng. ,,Als je de voorsprong nog verder uitbouwt, breek je Dalto eerder. Maar het was echt schrikbarend slechts.”

Opvallend daarbij was dat het lang duurde voordat het Drentse vrouwenkwartet aanvallend echt uit de verf kwam, wat ook een verdienste was van de thuisclub. Ook na rust liep het moeizaam bij DOS’46, maar na 15-14 greep de ploeg toch de regie, mede door een aantal goede wissels van Bouman.

Op 17-20 leek de wedstrijd gespeeld, maar va banque korfballend slaagde Dalto er wederom in een gat van drie goals goed te maken. Maar Leander Zwolle, aanvallend de beste bij DOS’46 (7 goals, een schotpercentage van 39 procent), schoot alsnog de winnende treffer voor de ploeg van Bouman op het bord. Daar had Dalto geen antwoord meer op.

DOS’46 heeft nu 8 punten uit 7 wedstrijden, waarbij het gat naar plaats 5 (geen play-offs) 4 punten is. Bovendien is het onderling resultaat met nummer 5 Dalto in Nijeveens voordeel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport