Danny Buijs gelooft iets te kunnen halen tegen Ajax

Met een volledige selectie reist FC Groningen zaterdag af naar Amsterdam voor de confrontatie met Ajax.

Afgaand op de statistieken kunnen de Groningers beter thuisblijven in plaats van de gang naar de Johan Cruijff Arena te maken. Nog nooit won FC Groningen in het huidige onderkomen van Ajax. De Amsterdammers maken dit seizoen tot dusver veel indruk met sterspelers als Hakim Ziyech, Dusan Tadic en Frenkie de Jong. De laatste Groninger zege in de hoofdstad stamt uit 1994, toen nog in het oude stadion De Meer.

Samengeknepen billen

Toch gaf Danny Buijs zijn spelers vrijdag mee niet met samengeknepen billen in de bus te stappen. ,,We moeten wel het geloof hebben dat we er iets kunnen halen. Daar is soms wat geluk bij nodig en ook de vorm van de dag speelt een rol.’’

Een opstelling wilde de trainer, die zijn ploeg in de eredivisie terugvindt op de zestiende plaats, nog niet prijsgeven. Vermoedelijk zal Mimoun Mahi in tegenstelling tot de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle aan de aftrap staan. Hij is inmiddels fit genoeg. Tim Handwerker viel uit op de vrijdagtraining. Zijn situatie moet nog tegen het licht worden gehouden. Verder is iedereen fit. Dat geldt ook voor de internationals, van wie Ritsu Doan dinsdag nog in actie kwam met Japan.

Hij maakte zijn debuut.

Vonken

Op de vrijdagochtendtraining vlogen de vonken er bij vlagen overigens vanaf bij FC Groningen. Hier en daar was er zelfs sprake van een opstootje op het veld. Iets dat de goedkeuring van Buijs wel kon wegdragen. ,,Ik vind dat wel leuk. Het moet zelfs scherp. Je speelt zo’n partij om te winnen.’’

De trainer gaf aan dat hij zijn elftal grotendeels in tact te laat ten opzichte van de 1-0 nederlaag tegen PEC van twee weken geleden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.