Danny Hoesen op terugweg naar FC Groningen, Amerikanen kopen spits niet

FC Groningen lijkt rekening te moeten houden met een terugkeer van spits Danny Hoesen, die was verhuurd aan het Amerikaanse San José Earthquakes.

De Amerikanen bedongen in januari, toen Hoesen de oceaan overstak, een optie tot koop die voor 1 december gelicht moest worden. Dinsdag liet de club weten dat Hoesen tot de spelers behoort waarmee Earthquakes niet verder gaat. Voor het afkopen van het contract, dat nog loopt tot medio 2018, moest de Major League Soccer-club een bedrag van naar verluidt twee ton op tafel leggen.

FC Groningen staat niet onwelwillend tegenover een verkoop van Hoesen. De club kan het geld goed gebruiken en zou met het transfereren van Hoesen, die voor FC Groningen 57 wedstrijden speelde waarin hij elf keer scoorde, ook flink wat ruimte vrijmaken op de salarisbegroting van de tweede seizoenshelft. Daarin is het loon van Hoesen al opgenomen.

Volgens directeur Hans Nijland van FC Groningen is er bredere interesse voor Hoesen vanuit de VS. De hoop is er op gevestigd dat er wellicht nog een andere club toehapt. Ook bestaat nog de mogelijkheid dat San José Earthquakes na 1 december alsnog met FC Groningen in gesprek gaat om Hoesen eventueel voor een lager bedrag dan de eerder overeengekomen optie tot koop over te nemen. De verhuurtermijn van Hoesen loopt tot en met 31 december. Als er zich geen club aandient voor aanvaller, dan voegt Hoesen zich in januari bij de selectie van trainer Ernest Faber.

De 26-jarige Hoesen maakte in het afgelopen jaar vijf goals in 33 duels voor de Amerikaanse club. Blijkbaar was het onvoldoende voor Earthquakes om definitief met de oud-Ajacied verder te gaan. Hoesen speelde eerder bij Ajax, Fortuna Sittard, Fulham, HJK Helsinki en PAOK Saloniki. In 2014 begon hij bij FC Groningen, waar hij werd binnengehaald als een belangrijke speler en een contract tekende voor vier seizoenen. Hoesen wist in zijn periode in Groningen geen potten te breken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.