Darter Van Gerwen toont klasse op WK

Met groot machtsvertoon heeft Michael van Gerwen zondagavond de achtste finales van de WK darts bereikt. De Brabander sloopte Darren Webster, de Engelsman die zijn bijnaam van 'Demolition Man' geen moment kon waarmaken (4-0).

De nummer één van de wereldranglijst oogde getergd na zijn tegenvallende optreden in de eerste ronde tegen René Eidams. 'Mighty Mike' had zelfs een vijfde set nodig om de Duitse qualifier te verslaan (3-2). Van Gerwen liet tegen Webster wel zien waarom hij de grote favoriet voor de eindzege is. Hij schitterde met een gemiddelde van ruim 109 punten over drie pijlen. Hij verloor slechts één van de dertien legs.

Van Gerwen blikte na zijn indrukwekkende optreden direct vooruit naar zijn volgende duel in de achtste finales met Raymond van Barneveld. ,,Deze wedstrijd geeft mij heel veel vertrouwen'', zei hij. ,,Ik denk dat van Barneveld deze wedstrijd van mij ook heeft gezien. Ik ga die wedstrijd met veel vertrouwen in.''

Kleinzoon

Van Barneveld had het beduidend lastiger dan Van Gerwen. De kersverse opa versloeg in de tweede ronde de zwaarlijvige Brit Stephen Bunting met 4-3. Van Barneveld ontsnapte tijdens een spannend duel aan uitschakeling. ,,Dit was één van de vreemdste wedstrijden uit mijn loopbaan'', zei de Nederlander. ,,Ik dacht ook steeds aan mijn kleinzoon. Doe het dan voor hem, dacht ik. Ik had iets meer geluk dan Stephen. Een paar smerige finishes, daarom heb ik gewonnen.''

Vincent van der Voort en Benito van de Pas bereikten eveneens de laatste zestien van de WK. Van der Voort versloeg de Australiër Kyle Anderson (4-2). Van de Pas nam met dezelfde cijfers afstand van de Belg Dimitri van den Bergh. Jelle Klaassen kan dinsdag als vijfde en laatste Nederlander de achtste finales bereiken. Hij neemt het dan op tegen Mervyn King uit Engeland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.