De Boer realistisch bij onthaal in Milaan

Frank de Boer ziet voldoende perspectief om Internazionale terug te brengen naar in elk geval de nationale top, maar stelde dinsdag bij zijn presentatie als trainer in Milaan ook dat het niet gemakkelijk zal worden. De coach die overkwam van Ajax heeft nog minder dan twee weken om zijn ploeg klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd in Verona tegen Chievo op zondag 21 augustus.

,,Ik hoop dat we zo snel mogelijk op de goede weg kunnen komen, maar het is duidelijk dat dat niet makkelijk zal zijn", zei De Boer. ,,De komende dagen zal ik de spelers uitvoerig gaan bekijken om tot een basiselftal te komen in aanloop naar de start van de Serie A.''

De 46-jarige coach die in 5,5 jaar bij Ajax vier keer kampioen werd, toonde zich verder vereerd over de interesse van de nummer vier van afgelopen seizoen. ,,Het bestuur van deze club en ik zitten op één lijn. We willen winnen. Ik wil Inter bedanken dat ze mij hebben gevraagd om bij deze grote, beroemde club aan de slag te gaan in een competitie die nog altijd behoort tot de beste ter wereld."

Druk

De club zakte de afgelopen jaren af naar de subtop en haalde zelfs niet altijd Europees voetbal. Na de vierde plek speelt de ploeg dit jaar Europa League, maar dat was de beste prestatie sinds de tweede plaats in 2011. Dieptepunt was de negende plek in 2013. Met de nieuwe Chinese eigenaren lijkt er financieel inmiddels meer mogelijk.

,,Dat is een goede zaak voor de club en het Italiaanse voetbal in het algemeen. Extra druk om te presteren voel ik niet. Bij Ajax en als speler bij FC Barcelona was die druk niet anders. Het is normaal en we gaan ons best doen om goed te spelen voor de supporters."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.