De Boer zegt geen 'nee' tegen Oranje

Als de KNVB bij Frank de Boer uitkomt als nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, wil hij serieus over die baan nadenken. In het programma Peptalk bij Ziggo Sport zei de oud-trainer van Ajax dat hij niet op voorhand 'nee' zegt.

,,Ik wil er wel over nadenken. Ik ben een doener, sta graag op het veld en werk het liefst elke dag met een groep spelers. Als bondscoach is dat niet zo, dus dat moet ik dan wel meenemen'', adus De Boer, die in september werd ontslagen bij Crystal Palace. Hij was toen pas 77 dagen in dienst. Ook bij Internazionale, zijn vorige werkgever, werd De Boer snel weggestuurd wegens tegenvallende resultaten.

De Boer, die met Ajax vier seizoenen op rij de landstitel behaalde, werkte al eerder bij het Nederlands elftal. De voormalige verdediger ging na het EK van 2008 aan de slag als assistent van bondscoach Bert van Marwijk. De Boer voerde die functie uit tot december 2010, toen hij bij Ajax aan de slag ging.

Het bondscoachschap van Saudi-Arabië, dat nog een trainer voor het WK zoekt, ziet De Boer niet zitten, zei hij bij Ziggo.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.