De Bruin wil in het oranje naar Pyeongchang

Hij vertrok naar Canada, maar dit seizoen staat er weer een Nederlands vlaggetje achter zijn naam in de wedstrijduitslagen. Bobsleeër Ivo de Bruin komt weer uit voor Nederland en is dit jaar al bezig met een doel dat over drie jaar waarheid moet worden; deelname aan de Olympische Spelen in Pyeongchang.

In 2014 koos de Nederlander voor Canada, mede omdat zijn vrouw daar vandaan komt en omdat de faciliteiten daar beter zijn. ,,Vorig jaar heb ik met veel plezier voor Canada gesleed’’, blikt de Nederlander terug, nog altijd vanuit het Noord-Amerikaanse land. Want hoewel hij dit seizoen weer voor Nederland uitkomt, zit hij nog altijd aan de andere zijde van de Atlantische Oceaan.

,,De BSBN en ik gaan er alles aan doen om bij de Olympische spelen in Pyeongchang. Met een jonge groep Nederlandse remmers is dit jaar een bouwjaar. De start van het seizoen is goed verlopen, we hebben goede resultaten gehaald in de North-American Cup’’, doet hij de start van het seizoen uit de doeken. Met name in de tweemansbob waren de resultaten aansprekend in het Noord-Amerikaanse circuit. In het Canadese Whistler sleede De Bruin twee keer naar een tweede plaats, bijvoorbeeld.

Veel punten

,,Het is een erg goede slee, hij loopt erg goed. We halen veel punten, waardoor we komend jaar een heel jaar wereldbekerwedstrijden kunnen draaien’’, concludeert de 29-jarige piloot, die in de tweemans- en viermansbob uitkomt, met een wisselend team aan remmers. ,,Voor de jonge remmers is het een hele uitdaging om voor zestien weken in Canada te zijn. Het trainen en de beleving is hier in Calgary veel groter dan ze gewend zijn. Als groep maken we grote stappen op fysiek gebied, maar ook mentaal.’’

Na een lange trainingsperiode zullen De Bruin en zijn team mee gaan strijden in het wereldbekercircuit, eerst in Noord-Amerika en later in Europa. ,, We starten met een World-Cup in St. Mortiz. Vanuit daar gaan we richting het wereldkampioenschap in Igls. En we sluiten het seizoen af in Koningssee.’’

De hele reeks van wedstrijden staat in het teken van een groter doel; Pyeongchang. Want hoewel het NOC*NSF na het vertrek van succespiloten Edwin van Calker en Esmé Kamphuis de geldkraan dichtdraaide, is de ambitie niet veranderd bij de bond en bij onder anderen De Bruin. Met sponsorgeld en goede prestaties moeten de Spelen alsnog binnen handbereik komen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.