De Gouden Pijl breekt met traditie: van dinsdag naar zondag (+poll)

Profcriterium De Gouden Pijl breekt met een lange traditie. De wielerronde in Emmen verhuist van de derde dinsdag van augustus naar de eerste zondag na de Tour de France.

Op 5 augustus van dit jaar wordt De Gouden Pijl voor het eerst op zondag verreden, precies een week nadat het profpeloton de Tour de France afsluit met de traditionele aankomst op de Champs Elysees in Parijs.

,,De nieuwe datum is het resultaat van een enorme puzzel en diverse overleggen met wielerbond KNWU en bestaande, andere criteriums in Nederland’’, laat het bestuur van het Emmer profcriterium weten. Volgens de organisatie biedt de nieuwe datum veel voordelen.

,,Het is waarschijnlijk dat mensen die niet op vakantie zijn De Gouden Pijl gemakkelijker op een zondag kunnen beleven dan op een doordeweekse dag. Daarnaast is deze datum ongeveer anderhalf week eerder dan voorheen en daarmee korter op de Tour de France, waardoor de profrenners makkelijker te contracteren zijn voor het rijden van De Gouden Pijl.’’

Aantrekkelijk deelnemersveld

De organisatie van het profcriterium laat weten druk bezig te zijn om alle programma-onderdelen verder in te vullen voor zondag 5 augustus. Komende tijd zal er meer bekend worden gemaakt over de deels nieuwe inhoud.

De Gouden Pijl had afgelopen jaren alle moeite om een aantrekkelijk deelnemersveld met aansprekende namen samen te stellen voor het wielerpubliek. Dat kwam vooral door de concurrentie van andere wielerevenementen op de bomvolle kalender van de UCI.

Ook de Clasica San Sebastián staat op de rol

Met de nieuwe datum is de beschikbaarheid van toprenners groter, al staat de dag voor De Gouden Pijl wel de Clasica San Sebastián op de rol. De Baskische heuvelklassieker is een van de favoriete wedstrijden van Bauke Mollema, die in 2017 De Gouden Pijl won.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.