De Graafschap daagt KNVB voor rechter

De Graafschap wil met een kort geding een plaats in de eredivisie voor komend seizoen veiligstellen. Dat heeft de club uit Doetinchem donderdag besloten na een gesprek met de KNVB over de situatie die is ontstaan nu FC Twente op het hoogste niveau mag blijven uitkomen.

,,Het was een teleurstellend, niet constructief gesprek. Wij zien geen andere mogelijkheid dan een kort geding aan te spannen tegen de KNVB'', zegt commercieel directeur Martine Zuil van de Superboeren.

De Graafschap zat donderdagochtend om de tafel met directeur Bert van Oostveen en bestuurssecretaris Mark Boetekees van de KNVB. De club uit de Achterhoek degradeerde het afgelopen seizoen via de play-offs naar de eerste divisie maar zou de plaats van FC Twente innemen als die vereniging na jaren van financieel wanbeleid voor straf naar de eerste divisie zou worden teruggezet. De kampioen van 2010 uit Enschede verzette zich echter tegen dat voorgenomen besluit van de licentiecommissie en vond gehoor bij de beroepscommissie. FC Twente kreeg 'slechts' een boete van 181.000 euro en mag komend seizoen toch in de eredivisie uitkomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.