De Graafschap kan periodetitel nog niet veiligstellen

De Graafschap kan periodetitel nog niet veiligstellen ANP

De Graafschap heeft zich in de eerste divisie nog niet weten te verzekeren van een periodetitel. De koploper in de derde periode ging niet in de fout in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht (1-2), maar achtervolger Cambuur won eveneens, met 2-0 van Roda JC.

De Graafschap kwam na 20 minuten op achterstand omdat Robin Polley schitterend, van afstand, raak schoot. Een kwartier later hadden de Doetinchemmers al een voorsprong te pakken na doelpunten van Javier Vet en Daryl van Mieghem. Dat bleek voldoende voor de vijftiende zege van het seizoen, ondanks dat de bezoekers vanaf de 70e minuut met een man minder speelden na een rode kaart voor Mohamed Hamdaoui.

Cambuur boekte ten koste van Roda JC al de vijfde zege op een rij en blijft de ranglijst aanvoeren. Robert Mühren zette Cambuur met zijn 22e van het seizoen op 1-0 en kort na rust bepaalde Michael Breij al de eindstand. De Friezen houden een voorsprong van vier punten op De Graafschap. Nummer 3 Jong Ajax won met 2-0 bij Helmond Sport.

Tien doelpunten

Volgende week kan De Graafschap in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ de periodetitel veroveren.

In het duel tussen Excelsior en FC Den Bosch vielen maar liefst tien doelpunten te noteren. Het werd uiteindelijk 6-4. Na een uur leidde Den Bosch nog met 3-2, maar na de rode kaart voor Jordy van der Winden ging het mis.

De eerdere wedstrijd tussen de twee clubs, in het stadion van de Brabanders, werd ontsierd door racistische spreekkoren aan het adres van Ahmad Mendes Moreira. De aanvaller van Excelsior maakte nu de 5-4.

menu