De Graafschap op koers voor handhaving

De Graafschap heeft de eerste horde genomen op weg naar een langer verblijf in de eredivisie. De ploeg van trainer Jan Vreman won maandag op de eigen Vijverberg ook de return tegen MVV Maastricht: 2-1. De 'Superboeren' hadden vrijdag in Maastricht al met 1-0 gewonnen, dankzij een doelpunt van Bryan Smeets, en kunnen nu in de finale van de play-offs een plek in de eredivisie veiligstellen.

MVV was na twintig minuten wel op voorsprong gekomen via Pieter Nys (0-1). De Belg kreeg een van richting veranderde voorzet van Jordy Croux precies op zijn hoofd en kopte de bal langs doelman Hidde Jurjus. Daardoor was de stand in het tweeluik plotseling weer gelijk. De Graafschap trok het initiatief echter weer naar zich toe door een doelpunt in de 37e minuut van Kristopher Vida, die al vroeg was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Youssef El Jebli.

De Graafschap stuntte ruim een week geleden door Ajax van de landstitel af te houden. Het scheelde echter niet veel of de ploeg uit Doetinchem was maandag door MVV weer richting de Jupiler League gestuurd. In het spijkerharde duel, met veel zware overtredingen, waren de bezoekers in het laatste kwartier een paar keer dicht bij een tweede treffer. Keeper Jurjus voorkwam echter dat Croux en invaller Santiago konden scoren. De 2-1 viel wel, maar dan aan de andere kant. In blessuretijd zorgde Karim Tarfi met een schitterende treffer voor grote opluchting op De Vijverberg.

De club uit Doetinchem speelt in de finale tegen Go Ahead Eagles of VVV-Venlo voor een plek in de eredivisie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.