De Graafschap rekent op eredivisievoetbal

De Graafschap schat de kans heel groot dat de club ook volgend jaar eredivisievoetbal speelt maar heeft vanwege de onzekere situatie rondom FC Twente voor de zekerheid toch maar een advocaat in de arm genomen. ,,Dit is zo belangrijk voor de club, we willen niets aan het toeval overlaten'', zegt directeur Martine Zuil maandagavond in een verklaring.

De Graafschap degradeerde zondag door verlies in de play-offs tegen Go Ahead Eagles maar maakt aanspraak op de plek die FC Twente in de eredivisie achterlaat door de gedwongen degradatie als straf voor het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren.

De clubleiding van de club uit Doetinchem is volgens de verklaring in een schier onmogelijke spagaat terechtgekomen. De Graafschap moet immers wachten op het resultaat van de rechtszaak die FC Twente heeft aangespannen tegen het besluit van de licentiecommissie van de KNVB.

Zuil: ,,Wat mij betreft staat voor 95 procent vast dat we volgend seizoen weer in de eredivisie spelen. Maar omdat we met die laatste 5 procent ook rekening moeten houden, kunnen we nu nog even geen kant op. We zijn druk in gesprek met KNVB en de andere eredivisieclubs om een oplossing te zoeken. Want dat het geen weken kan duren voordat wij de absolute zekerheid hebben over waar we spelen, dat staat als een paal boven water. We hopen nog deze week meer duidelijkheid te kunnen geven, aan supporters maar ook aan sponsoren, spelers en medewerkers.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.