De Graafschap strijdt in rechtbank met KNVB

De Graafschap hoopt dinsdag met een kort geding tegen de KNVB alsnog promotie naar de eredivisie of in elk geval een schadevergoeding af te dwingen. De club uit Doetinchem voelt zich ernstig benadeeld door de KNVB in de zaak rond FC Twente. De rechtbank in Utrecht buigt zich dinsdag om 13.30 uur over de zaak en doet naar verwachting binnen twee weken uitspraak.

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen uit de eredivisie, maar zou daarin blijven als FC Twente zou degraderen. De Doetinchemmers verkeerden daarover een maand in onzekerheid.

Uiteindelijk besliste de beroepscommissie van de KNVB - in tegenstelling tot de burgerrechter - dat FC Twente in de eredivisie mocht blijven vanwege een eerdere toezegging van de licentiecommissie. De Graafschap bekritiseerde de licentiecommissie en zette vraagtekens bij de integriteit van de beroepscommissie. ,,We knokken voor onze eigen plek op het hoogste niveau, maar zeker ook ter voorkoming van een dergelijk falend systeem in de toekomst'', zei commercieel directeur Martine Zuil van de club eerder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.