De Graafschap verliest kort geding tegen KNVB

De Graafschap heeft het kort geding tegen de KNVB verloren. De rechtbank in Utrecht stelde de profclub uit Doetinchem in het ongelijk. Volgens de voorzieningenrechter is het toevoegen van De Graafschap aan de eredivisie als negentiende club ,,praktisch onuitvoerbaar'' en dus onhaalbaar.

De Graafschap eiste in het kort geding als negentiende club alsnog een plaats in de eredivisie. De 'Superboeren' degradeerden op 22 mei, maar mochten blijven hopen op een langer verblijf in de eredivisie door de onzekere situatie rond FC Twente. De Tukkers moesten op last van de licentiecommissie van de KNVB deze zomer een stapje terugdoen naar de Jupiler League vanwege het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren.

FC Twente vocht die gedwongen degradatie vergeefs aan bij de rechter, maar werd op 17 juni door de beroepscommissie van de KNVB alsnog in het gelijk gesteld. Daardoor behield FC Twente de plaats in de eredivisie en moest De Graafschap, dat de plek van de club uit Enschede op het hoogste niveau had mogen innemen, toch afdalen naar de eerste divisie. De degradatie blijft door de uitspraak van de rechtbank in Utrecht nu van kracht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.