De Groene Uilen en BVG winnen

De Groene Uilen en BVG wonnen beide hun zondagmiddagwedstrijd. De ploeg van coach Hans Nieboer versloeg thuis het zwakke Harlemlakers met 78-59. BVG speelde een bekerduel in Breda tegen Barons. Daar won het team van coach Anne van Dijk in de derderonde met 83-69.

De Groene Uilen had geen enkele moeite met Harlemlakers. De debutant speelde met louter kleine spelers. Door de gemakzucht van de studentenploeg bleef het verschil nog relatief klein. ,,We hadden ze met minstens 40 punten verschil moeten verslaan’’, oordeelde Nieboer. ,,Het was beslist geen beste wedstrijd van onze kant, niet consistent en we lieten ze aanvankelijk steeds weer dichtbij komen.’’ Sander de Roos was topscorer met 18 punten.

BVG

BVG had eveneens geen enkele moeite om winst te pakken. Na een 27-47 ruststand in het voordeel van de Groningers kwam Barons in Breda even terug tot op 6 punten. ,,Daarna ging het gas er weer op’’, aldus coach Anne van Dijk. ,,Nu hopen we op een mooie tegenstander uit de Dutch Basketballeague. Dat zou mooi zijn.’’ Jonah Kremeren Mark Peter Hof waren topscorers met 18 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.