De Groene Uilen klopt Red Giants

De basketballers van De Groene Uilen versloegen in de noordelijke derby de amateurkampioen van het afgelopen seizoen, Red Giants. Het team van coach Hans Nieboer won met 67-62.

De studentenploeg had moeite met het fysieke spel van Meppelers. Toen De Groene Uilen in het laatste kwart een zone hanteerde, raakten de gasten het spoor bijster en haalden ze kleine achterstand niet meer in.

,,Ik heb geen moment aan verlies gedacht’’, meldde Nieboer na afloop. Collega Patrick Koning van Red Giants dacht daar anders over: ,,We hebben onnodig verloren, doordat we zelf de ballen weggooiden.’’

Topscorers waren Rico Bakker en Jamelle Toltiver (De Groene Uilen) beiden 15 punten en Bas Rozendaal(Red Giants) met 15 punten.


BVG heeft verrassend genoeg al de eerste winst te pakken in de promotiedivisie. Het team van coach Jart Hoekstra won van Cobra Nova, dat in mei nog ternauwernood werd uitgeschakeld in de Final Four. ,,Ik was vanaf volgende week op punten gaan rekenen’’, bekende de BVG-coach. ,,De winst is geflatteerd, want we liepen pas uit in de laatste twee minuten.’’ Topscorer was Jelte Helfferich met 17 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.