De Groene Uilen: weer net niet

De basketballers van De Groene Uilen redden het zondag weer net niet. De ploeg van coach Hans Nieboer verloor met 69-74 van Cangeroes.

,,We hadden verdiend te winnen’’, vond coach Nieboer. Een matige fase in het begin van het derde kwart en een slordig slot zorgden voor de nederlaag. Tussenstanden van 15-22, 43-37 en 53-61 zorgden voor een spannend slot, waarin het voor de studentenploeg dus helemaal mis ging. De Groene Uilen stond twee minuten voor tijd nog één punt voor, maar dom balverlies en de verkeerde beslissingen nekten de thuisclub. ,,We hebben onszelf tekort gedaan’’, jammerde Nieboer na afloop. Frank Hoogesteger was topscorer met 19 punten.

Red Giants blijft aan de winnende hand en zag concurrent Binnenland verliezen. Het zwakke ZZ Leiden 2 was geen partij voor het team van coach Patrick Koning: 93-57. ,,Het was een makkie’’, had de Meppeler coach ook wel gezien. Alleen in de eerste vijf minuten hielden de Leidenaren gelijke tred met Red Giants. Daarna was het een kat en muisspel voor de zeven Meppeler basketballers tegen het armetierig spelende ZZ Leiden 2. Arno Bunnig was topscorer voor Red Giants met 26 punten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.