De Jong: ook blij met een goede assist

De ontmoeting tussen AZ en PSV was het duel tussen de topscorers Vincent Janssen en Luuk de Jong. En ondanks zes treffers (2-4) scoorden de beide spitsen niet. De Jong kon daar niet mee zitten, vooral niet omdat hij door een knappe assist op Marco van Ginkel voor de belangrijke tweede treffer toch van waarde was. Ook kreeg de PSV-spits de complimenten van zijn trainer. ,,Luuk heeft keihard gewerkt voor de ploeg'', lichtte Phillip Cocu hem er speciaal uit tijdens de persconferentie.

,,Natuurlijk wil ik altijd scoren. Maar als ik belangrijk kan zijn voor het team, geeft mij dat ook voldoening. Ik ben ook blij met een goede assist'', reageerde de PSV-aanvoerder na de overwinning in Alkmaar.

De Jong scoorde voor de winterstop veertien keer maar sinds de hervatting van de competitie stokt de productie (vijf doelpunten in twaalf wedstrijden). ,,Ik maak me er niet druk om. Ik weet mijn functie in het team. Ik ben aanspeelpunt en laat ook ruimtes vallen voor anderen. Ik blijf zoeken naar doelpunten. Ik maak mijn goals wel.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.