De Jong wint veldrit in Bredene

De Nederlandse veldrijdster Thalita de Jong heeft woensdag een internationale veldrit in het Belgische Bredene gewonnen. De Jong maakte er een lange solo van en zag de Begischen Joyce Vanderbeken en Laura Verdonschot op enige afstand respectievelijk tweede en derde worden.

De Jong is deze winter aardig op dreef. De renster van Rabo-Liv won al een veldrit in Ardooie en werd vorige week nog vierde bij de wereldbekercross van Heusden-Zolder. ,,Ik zat vanaf de start in het juiste groepje. Omdat ik het tempo toch iets te laag vond, ben ik er alleen vandoor gegaan'', keek ze terug. ,,Stapje voor stapje maak ik als veldrijdster progressie, al blijft het wegwielrennen natuurlijk mijn hoofddoel."

Dieter Vanthourenhout schreef de laatste veldrit van dit jaar voor de mannen op zijn naam. De Belg bekroonde het sterke optreden van zijn ploeg Sunweb en reed onbedreigd naar de finish. Zijn broer Michael Vanthourenhout finishte als tweede. Klaas Vantornout maakte met een derde plaats het succes van Sunweb compleet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.