De Leeuw op de bank, Mahi is er niet bij

FC Groningen besluit donderdagavond het Europese avontuur met de thuiswedstrijd tegen Sporting Braga. Michael de Leeuw begint op de bank. De Brabander heeft spierklachten en is volgens Erwin van de Looi onvoldoende fit om aan de aftrap te kunnen staan.

Michael de Leeuw begint tegen Sporting Braga op de bank. De Brabander heeft spierklachten en is volgens Erwin van de Looi onvoldoende fit om aan de aftrap te kunnen staan.

Mimoun Mahi is er niet bij. De clubtopscorer maakte zondag zijn rentree na zes weken blessureleed (hamstring), maar kreeg tegen Roda JC een dermate harde tik tegen zijn bovenbeen dat hij aan de kant moet blijven.

Afwachten
,,Als ze fit waren geweest, hadden ze gespeeld'', liet Van de Looi weten op de persconferentie in aanloop naar het Europa Leagueduel met de Portugezen. Of zij zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord wel weer inzetbaar zijn moet worden afgewacht. Rasmus Lindgren (enkelblessure) is er dan zeker nog niet bij. Hij komt voor de winterstop niet meer in actie.

Johan Kappelhof heeft al enige tijd last van zijn voet. Hij heeft aangepast getraind, maar kan wel spelen.

Gesloten deuren
Het eerste gedeelte van de training van FC Groningen vond donderdagmiddag plaats achter gesloten deuren. Ongebruikelijk voor Van de Looi. ,,Het is volgens mij de tweede keer dat we dit doen. Het is uit praktische overwegingen gebeurd. We wilden tactisch trainen met elf tegen elf. Dinsdag hadden we nog enkele twijfelgevallen en konden we geen spelers van de beloftengroep laten meetrainen. En om het tactische gedeelte voor het oog van allerlei Portugese camera's te doen, vonden we wat overdreven.''

Van de Looi gaf de opstelling waarmee zijn ploeg vanavond Sporting Braga gaat bekampen ‘gewoon' prijs. Die wijkt op één positie af van de samenstelling waarin FC Groningen in de voorgaande Europa Leaguewedstrijd, tegen Olympique Marseille, begon. Jarchinio Antonia mocht toen opdraven, Simon Tibbling kreeg wat extra rust. De Leeuw was tegen de Fransen geschorst.

Goed gevoel
FC Groningen heeft in de eerste vijf Europa-Leaguewedstrijden één punt gesprokkeld. In Portugal verloor het met 1-0 van Sporting Braga. Van de Looi: ,,Wij hebben het tot dusver niet goed gedaan. Wij willen graag goed afsluiten en een goed gevoel aan de wedstrijd overhouden.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.