Debutant Vormer kan zijn geluk niet op

Met een brede glimlach liep Ruud Vormer na afloop van de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Slowakije (1-1) door de City Arena van Trnava. ,,Wat een seizoen", glunderde hij. ,,Kampioen van België, winnaar van de gouden schoen en nu ook nog debutant bij Oranje. Echt schitterend."

Vormer mocht invallen na een teleurstellende eerste helft van Oranje. Vanaf de zijkant zag hij voor rust hoe het niet moest. ,,Het was vooral lamlendig", vond hij. ,,Ik heb geprobeerd er wat gif in te brengen. Dat lukte aardig. Alleen had ik ook moeten scoren. Ik ben geen spits maar deze kans had ik moeten benutten. Dan was het klaar geweest.''

Debuteren op je dertigste, het is maar weinig internationals nog gegeven. Sander Boschker was 39 jaar en 224 dagen oud toen hij zijn enige interland voor Oranje keepte. Maar de meeste spelers komen op jongere leeftijd voor het eerst bij Oranje. ,,Ik had de moed ook wel een beetje opgegeven. Maar in voetbal is veel mogelijk, zo zie je maar weer", zei Vormer.

Aanjager

In zijn periode bij Feyenoord was hij onder Ronald Koeman vaak tweede keus achter Jordy Clasie, Tonny Vilhena en Lex Immers. De bondscoach sluit inmiddels niet meer uit dat de bij Club Brugge opgeleefde Vormer van waarde voor Oranje kan zijn. ,,Daarom heb ik hem erbij gehaald", zei Koeman. ,,Vandaag tegen Slowakije was hij belangrijk. Hij was de aanjager van ons. Daardoor gingen andere jongens ook weer beter voetballen. Ik ben heel blij met hem."

Koeman verklapte ook dat hij maandag in Italië met misschien wel zijn best mogelijke elftal een reeks van vier oefenduels wil afsluiten. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum keren dan terug in de basisformatie, Ryan Babel misschien ook wel. En wie weet heeft Vormer met een goede invalbeurt tegen Slowakije ook wel een plekje bij de eerste elf afgedwongen. ,,Ik zou het niet weten", reageerde de speler van Club Brugge. ,,Maar als ik de kans krijg, dan zal ik me weer helemaal geven.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.