Debuut in Engels elftal lonkt voor Rashford

De kans is groot dat Marcus Rashford vrijdag mag debuteren in het Engelse elftal. De pas achttienjarige aanvaller van Manchester United krijgt vermoedelijk van bondscoach Roy Hodgson de kans zich te laten zien in de oefeninterland tegen Australië. ,,Deze jongen heeft enorm veel talent. Helaas hebben we niet veel tijd, maar ik ben benieuwd wat hij laat zien'', zei Hodgson.

De tiener beleefde een spetterende doorbraak bij ManUnited, waar hij in de laatste maanden van het seizoen een kans kreeg van Louis van Gaal. Het leverde Rashford zelfs een plek op in de voorlopige EK-selectie van Engeland. De jonge aanvaller moet voorin concurreren met onder anderen Wayne Rooney, Harry Kane en Jamie Vardy. Aangezien laatstgenoemde spits van Leicester City tegen Australië ontbreekt omdat hij gaat trouwen, lonkt een kansje voor Rashford.

,,De concurrentie voorin is groot'', erkent Hodgson, die uiterlijk 31 mei zijn definitieve selectie moet formeren. ,,Marcus heeft niet veel tijd en kansen om zich te bewijzen, maar ik sluit niets uit. Wellicht gaan we deze zomer nog veel meer van hem zien.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.