Debuut voor Nande Wielink bij FC Emmen

FC Emmen treedt vanavond tegen FC Eindhoven aan met een debutant in het elftal. Nande Wielink neemt centraal achterin de positie over van de geblesseerde Josimar Lima.

Met een op drie posities gewijzigde verdediging gaat FC Emmen in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven op jacht naar de drie punten. Behalve Lima is ook Niels Fleuren niet beschikbaar. De linksback blijft aan de kant met hamstringklachten.

Tim Siekman schuift van het centrum van de defensie door naar de linksbackpositie. Wielink vormt in het hart van de verdediging een duo met Nick Bakker, die voor aanvang van dit seizoen overkwam van FC Groningen en namens FC Emmen twee invalbeurten achter zijn naam heeft staan.

A-junior Wielink

De achttienjarige Nande Wielink is een zoon van Jan Wielink, die betaald voetbal heeft gespeeld bij SC Veendam. Hij is nog A-junior, maar traint al vanaf de voorbereiding mee met de eerste selectie en was in alle wedstrijden van Jong FC Emmen van de partij.

Vorige week donderdag deed hij ook mee in de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo. ,,Hij speelde prima”, laat trainer Dick Lukkien weten. ,,Ik heb alle vertrouwen in die jongen. Het is morgenavond (vanavond) een mooi podium voor hem om wat te laten zien.”

In de selectie waarmee FC Emmen naar Eindhoven reist ontbreekt verder Jurjen Mannes. Hij heeft een voetblessure. Lukkien verwacht hem en ook Fleuren er een week later in de thuiswedstrijd tegen Telstar weer bij. Dat geldt niet voor Lima. Hij sukkelt al langer met een voetblessure. ,,En moet nu eerst helemaal fit worden”, vindt Lukkien. ,,Maar dat gaat nog wel twee à drie weken duren.”

Terugkeer Telgenkamp

Dennis Telgenkamp keert vanavond terug onder de lat bij FC Emmen. De eerste doelman is hersteld van een knieblessure. Wieger Sietsma moet zich weer tevreden stellen met een plaats op de reservebank.

Telgenkamp raakte op 9 september geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Hij maakte vorige week zijn rentree in een oefenduel tussen Jong FC Emmen en derde divisionist Harkemase Boys en liet zich niet passeren (0-0).

Ozughan Turk maakte na blessureleed eveneens zijn opwachting tegen de Friese club. Hij begint op de bank. Net als Kai Huisman, twee keer succesvol in de met 2-1 gewonnen oefenpartij tegen Heracles, Yoeri Loen, die prima inviel in FC Emmens vorige competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard en Viktor Maier, die op pad is geweest met de nationale ploeg van Kirgizië.

Eindhoven bezig aan goede reeks

Met dertien punten uit negen competitieronden neemt FC Eindhoven in de Jupiler League de tiende plaats in. FC Emmen heeft één punt meer en is zevende. De Brabantse club kende een moeizaam competitiebegin, maar heeft de afgelopen drie duels, de beker incluis, gewonnen. Lukkien: ,,Het is een goed georganiseerde ploeg, met opportunistische, snelle spelers voorin.’’

De clubs in de Jupiler League beginnen dit weekeinde aan de tweede periode.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.