Deelname BMX'ster Van Benthem aan EK onzeker

Merle van Benthem maakt voorlopig deel uit van de selectie voor het EK BMX in Glasgow, maar pas volgende week wordt beslist of ze daadwerkelijk meereist naar Schotland. Van Benthem liep bij een val in mei in Zolder een hersenschudding en een gebroken sleutelbeen op. Ze is vrijwel hersteld, maar nog niet wedstrijdfit, liet bondscoach Bas de Bever weten.

De Bever is optimistisch over de wedstrijden die op 10 en 11 augustus worden gehouden. Bij de mannen heerste Niek Kimmann in de wereldbeker, maar ging het op het WK mis. ,,We reizen met veel vertrouwen af naar Glasgow. Zowel bij de mannen als de vrouwen draaien we een goed seizoen. Kimmann won al wereldbekers dit seizoen. Judy Baauw, die op de WK in Bakoe het brons pakte, gaat zich zeker mengen in de strijd om de medailles'', aldus De Bever. Wereldkampioene Laura Smulders neemt ook deel, maar zij rijdt daar namens sponsorploeg TVE Sport-Oegema.

De nationale ploeg bestaat uit: Dave van der Burg, Niek Kimmann, Niels Bensink, Jay Schippers, Justin Kimmann, Kevin van de Groenendaal, Merle van Benthem, Judy Baauw en Ruby Huisman.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.